Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bemutatkozás

Üdvözlöm!

 

Császiné Széles Éva vagyok, tanácsadó szakpszichológus, krízistanácsadó.

2009 óta dolgozom Pedagógiai Szakszolgálatnál, ahol gyermekeknek és szüleiknek segítek pszichés problémáik megoldásában. Két évig egy Szociális Szolgáltató Központban nehéz sorsú gyermekekkel és felnőttekkel foglalkoztam. Egyetemi éveim alatt önkénteskedtem: telefonos lelkisegély szolgálatnál, valamint egy alapítványnál, mint iskolapszichológus tevékenykedtem.

Krízistanácsadóként fontosnak tartom, hogy megértsük, a lelkileg egészséges ember is bármikor kerülhet olyan helyzetbe, bármikor lehet olyan elakadása, amikor egy külső (szak)ember segítségére van szüksége.

Életünk során érhetnek bennünket olyan kritikus életesemények, amikor úgy érezzük, nem tudunk önállóan megküzdeni a helyzettel. Amikor az egyensúly meginog, bizonytalanná válunk, nem értjük miért történik ez velünk, nem látjuk a kiutat, tanácstalanok vagyunk a továbblépést illetően. Ezen események nem véletlenek, keresnünk kell a miérteket. Tudjuk, a krízisek egyben fejlődési lehetőséget is jelentenek, sikeresen megoldva azokat egy magabiztosabb, fejlettebb személyiséggé válhatunk. Olyat tanulhatunk meg általuk, amit egyébként nem, olyan szintre juthatunk, ahová nem érhettünk volna el nélkülük.

Van, hogy lelki gondjaink nem ennyire nyilvánvalóan jelennek meg. Van, hogy kis- vagy kamaszgyermekünk viselkedése, iskolai illetve egyéb problémái, vele való kapcsolatunk miatt érezzük úgy segítégre van szükségünk. Az is lehet, hogy párkapcsolati, kapcsolati nehézségek, vagy akár egy testi tünet, krónikus betegség figyelmeztet, valami nincs rendben.

A problémákat nem én oldom meg, de segítek észrevenni, az összefüggéseket megfigyelni, értelmezni, értelmes egésszé rendezni a történteket. Hiszem, hogy a konzultáció egyenrangú, bizalmas, elfogadó légköre segíti a klienst, hogy aktívan vegyen részt saját életében, segíti őt erőforrásai mozgósításában, fejlődésében.

 

Amennyiben elhatározta magát és készen áll a pszichés munkára, keressen bátran, szeretettel várom!

 

  Tanulmányaim:

2021 A gyászolók segítése és a gyászcsoportvezetés gyakorlata (27 óra) -Napfogyatkozás Egyesület

2020-2021 Coach képzés pszichológusoknak I. és II. (30+30 óra)

2020 Megfigyelés és állapotmegismerés kora gyermekkorban (Felkészítés a fejlődési zavarok korai azonosítására) (30 óra)

2018-2019-2020 évek során Több egész napos, illetve két napos képzésen vettem részt a gyász, krízisek, stressz és traumák feldolgozásának témájában, valamint a mesék ezen nehéz élethelyzetekben való használata kapcsán

2018 OH kártya instruktor

2018 A gyász lélektana – Napfogyatkozás Egyesület

2015 A szenzoros integrációs terápiák elméleti alapjai (60 óra) és saját élményű csoport (30 óra)

– Lelki Egészségvédő Alapítvány DSZIT Műhely

2014 A hiperkativitás-figyelemzavar viselkedésterápiája -Vadaskert Alapítvány

2011-2013 Tanácsadó szakpszichológus, krízistanácsadó -Eötvös Lóránd Tudományegyetem

2009  Pár- és családterápiás képzés -Magyar Családterápiás Egyesület (200 óra elmélet)

2004-2009 Pszichológus, pszichológia szakos tanár -Debreceni Egyetem

 

  Munkatapasztalataim:

2015-től: magánrendelés

2009. szept.- jelenleg is: Pedagógiai Szakszolgálat

2009. ápr.- 2011. ápr.: Szociális Szolgáltató Központ Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálata